| ||||
GOGOSILE Cine s-ar gindi ca o simpla gogoasa poate produce mult rau organismului. Gogosile facute din faina sint prajite, pline de zahar; cele mai multe sortimente continind grasimi intr-un procent de 35 - 40%. O gogoasa de marime medie contine aproximativ 300 de calorii, cele mai multe calorii provenind din zahar. Mincatul unei gogosi dimineata, ca mic-dejun, constituie cea mai neinspirata modalitate de a-ti incepe ziua. Inainte de a-ti cumpara o gogoasa, este bine sa te gindesti de doua ori, daca renteaza sa-ti incarci organismul cu toxine! SUCURILE CARBOGAZOAZE O sticla de suc carbogazos contine aproximativ 10 lingurite de zahar, 250 de calorii (50 cal/100 ml) fiind plina de coloranti, sulfite (saruri ale acidului sulfuros) si indulcitori artificiali - printre care se numara si aspartamul. Osteroporoza, obezitatea, cariile si afectiunile cardiovasculare sint conectate in mod direct cu bauturile carbogazoase. Ingurgitarea cantitatii de zahar din aceste sucuri iti diminueaza apetitul pentru alimentele sanatoase, pavind drumul deficientei nutritionale. Este bine sa stii cum este influentat organismul de principalele componente ale unei bauturi carbogazoase:
CARTOFII PRAJITI Cartofii dauneaza pentru ca zaharul continut este rapid transformat in glucoza; aceasta mareste nivelul de insulina si poate dauna intr-o mare masura sanatatii tale. Cind sint gatiti in grasimi la temperaturi ridicate, se produc lucruri si mai neplacute. Orice aliment care este prajit, inclusiv legumele, poate deveni cancerigen din cauza transformarilor suferite de acrilamida. Grasimile polinesaturate din ulei devin rincede in momentul in care sint expuse la oxigen, producind o mare cantitate de radicali liberi in organism. Uleiurile din porumb, floarea-soarelui, soia sint corelate cu imbatrinirea prematura, diferite inflamatii, diferite forme de cancer si obezitate de diferite grade. CHIPSURILE Chipsurile sint alimente extrem de bogate in grasimi - temperatura ridicata la care sint preparate produc formarea substantelor cancerigene - acrilamida. Daca tii cu adevarat la sanatate, taie acest produs de pe lista alimentelor preferate. FRUCTELE DE MARE SI CRUSTACEELE PRAJITE Se poate spune ca aceasta categorie a fructelor de mare are cele mai nocive consecinte asupra organismului. Fructele de mare au un continut ridicat de mercur, iar crustaceele pot sa fie contaminate cu paraziti si virusuri rezistente, chiar daca respectivele produse sint preparate la temperaturi foarte ridicate. Daca iti este greu sa renunti la consumul lor, gindeste-te in felul urmator: fii constient ca la fiecare dumicat te hranesti cu o doza tripla sau chiar cvadrupla de toxine: trans-grasimi, acrilamide, mercur si posibili paraziti. Elena Oprea |
Cele mai bune diete, recete, metode de antrenament si fitness, mod de alimentare, ghid de nutritie, exercitii
marți, 30 iunie 2009
5 alimente interzise!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu